Bild av Hurghadaområdet

Hurghadaområdet

Hurghada är det största och mest kända resmålet vid Röda havet i Egypten. Detta är ett modernt och väl anpassat resmål med fantastiska hotell, underbart badvatten och snorkling och dykning i världsklass.

Förutom att ha vackra hotell och stränder fungerar Hurghada ofta som en port till att uppleva delar av den rika kulturen som är en stor del av landet Egypten. Klimatet är stabilt året runt.

Sol, bad och vackra stränder

Stränderna i Hurghada är en dröm av mjuk sand och badvattnet är lockande kristallklart. För alla som är nyfikna på livet under vattenytan är Röda havet ett paradis. Det spelar ingen roll om du aldrig har snorklat förut. Hurghada erbjuder ett brett utbud av upplevelser för snorkling och dykning, och det är lätt att hitta något som passar dig oavsett om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren dykare.

Fina hotell och lyxresorter

Hurghada har ett stort utbud av mycket bra hotell. Många av dessa är lyxresorter som erbjuder all inclusive, och de har ofta en privat strand och flera poolområden. SPA-anläggningar och flera restauranger att välja bland, som serverar både lokal mat och internationell fine dining.

Marknader, shopping och nattliv

Även om semesterkänslan och hotelllivet är en stor del av upplevelsen i Hurghada, har staden också sitt genuina dagliga liv med lokal atmosfär, folkliv, butiker och marknader. Kom ihåg att handel är en aktiv process där man diskuterar och prutar och diskuterar lite till. Det kan verka både intensivt och högljutt, men det är en del av kulturen och nästan att betrakta som en egen konstform. I området El Dahar kommer du att uppleva det genuina vardagslivet, och ett besök på grönsaksmarknaden här är en upplevelse i sig.

I den nya marinan är stämningen mer avslappnad. Här är det bilfritt och det är trevligt att promenera längs hamnen och titta på de fina båtarna. Detta är också ett område med trevliga restauranger och trendiga kaféer.

Utflykter

Att vara på semester i Hurghada är ett utmärkt tillfälle att uppleva mer av det spännande landet Egypten. Det är t.ex. möjligt att göra en dagsutflykt till Luxor där du kan besöka gamla tempel och faraonernas gravplatser. Eller varför inte följa med på en ökensafari där du får uppleva det robusta men samtidigt vackra landskapet. Dessa utflykter inkluderar ofta både kamelridning och besök i beduinbyar.

Sök efter resor till Hurghadaområdet

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Hurghadaområdet:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 24°C 13°C 23.2°C
Februari 25°C 13°C 22.4°C
Mars 25°C 13°C 22.4°C
April 29°C 17°C 23.1°C
Maj 33°C 24°C 24.9°C
Juni 37°C 26°C 26.6°C
Juli 38°C 26°C 28.3°C
Augusti 38°C 26°C 29.1°C
September 34°C 26°C 28°C
Oktober 30°C 22°C 27.4°C
November 28°C 18°C 26.4°C
December 23°C 15°C 24.6°C

Prognos för Hurghadaområdet:

Flyg + Hotell

Hurghada ★★ 7n 2 830:-
Soma Bay ★★★★ 7n 3 646:-
Makadi Bay ★★★★ 7n 4 404:-
Al Quşayr ★★★★ 7n 5 068:-
El Gouna ★★★ 7n 5 080:-
Port Safaga ★★★★ 7n 5 339:-
Sahl Hasheesh ★★★★★ 7n 5 922:-

Sök efter resor till Hurghada

Karta

Hurghadaområdet

Destinationer i Hurghadaområdet

Övriga destinationer