Bild av Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh ligger på den södra spetsen av Sinaihalvön. Ursprungligen var detta en liten by där beduinerna levde av fiske och kameldrift. Idag kan vi dela upp Sharm el Sheikh i två områden: den gamla stadsdelen som är den ursprungliga fiskebyn, och Naama Bay som är centrum och det största turistområdet.

Stränder, sol och bad

Sharm el Sheikh är omgiven av långa, fantastiska sandstränder. På vissa ställen kan det finnas vassa koraller och klippstränder, där det kan vara klokt att använda badskor. Det kristallklara vattnet är ett paradis för dykare, med fantastiska korallrev och mängder av tropiska fiskar. När solen går ner färgas bergen röda, och nätterna är ofta stjärnklara.

Ett paradis för snorkling och dykning

Sharm el Sheikh erbjuder dykning i världsklass, och besökare från hela världen kommer hit just av den anledningen. Men du behöver inte dyka för att uppleva den fantastiska världen under havsytan. Du kan bokstavligen vada några meter ut från stranden, ta på dig snorkel och simglasögon, och där är du - mitt i det färgglada livet under vattnet.

Restauranger, nattliv och shopping

I Naama Bay är det fullt av liv och rörelse, både dag och natt. Detta är förmodligen den mest kompletta semesterdestinationen i Egypten, och här kan du välja bland restauranger, kaféer, köpcentrum och basarer. Ibland arrangeras konserter, och ibland gästas området av kända DJ . För en lugnare upplevelse kan man till exempel ta en tur till Shark's Bay.

Fina hotell och lyxresorter

Sharm el Sheikh har ett bra utbud av mycket bra hotell. Många av dessa är lyxresorter som erbjuder all inclusive, och de har ofta en privat strand och flera poolområden. SPA-anläggningar och flera restauranger att välja bland som serverar både lokal mat och internationell fine dining.

Utflykter nära Sharm el Sheikh och Sinai

Sinaiöknen erbjuder spännande utflykter i sanddynerna med fyrhjulsdrift eller kamel. En tur upp på Sinaiberget är nästan en andlig upplevelse, särskilt om du går så tidigt att du kan se soluppgången från toppen.

Sök efter resor till Sharm el Sheikh

Flyg + Hotell

Ra’s Umm Sudd ★★ 8n 4 589:-
Naama Bay ★★★ 8n 4 789:-
Nabq Bay ★★★★ 7n 6 116:-
Sharm ★★★★ 7n 6 660:-
Ra’s Naşrānī ★★★★ 7n 6 699:-

Sök efter resor till Sharm El Sheikh

Destinationer i Sharm el Sheikh

Övriga destinationer