Antalyakusten

Antalyakusten

Publicerad: 2024-08-28 - Uppdaterad: 2024-08-28

– precis lagom exotiskt

Älskar du stränder? Då kommer du garanterat att älska Antalyakusten.    Eftersom Turkiet har ett ben i Europa, och ett ben i Asien, är landet en charmig kryddblandning av ‘laid back’ och exotisk spänning. Och Antalyakusten är ett perfekt ställe att starta upptäcktsfärden på!

Antalyakusten är som bäst när sommaren egentligen är över. Alltså, när sommaren är över här hemma. Under hela hösten är det behagligt sommarvarmt i denna delen av Turkiet, som även kallas den turkiska rivieran.

De bästa priserna på resor till Antalyakusten

Den hyggelige havnen i Antalyas gamle bydel
Den hyggelige havnen i Antalyas gamle bydel

Antalya och Kemer

– shopping, restauranger, uteliv, stränder…

Antalya är både ’huvudstad’ på den turkiska rivieran och en relativt stor stad. Här kan du bo centralt bland folkvimlet och frestelserna, eller vid stränderna,  strax utanför stan.

Charmiga, lilla Kemer ligger en timme sydväst om Antalya, med Taurusbergen på ena sidan och kilometerlånga stränder på den andra. Omgivningarna är otroligt vackra – och just därför återvänder många hit, år efter år.

De bästa priserna på resor till Antalya och Kemer

Belek har flere av de beste golfbanene i Tyrkia
Belek har flere av de beste golfbanene i Tyrkia

Belek

– golf, och hotell i särklass

Om du gillar golf kommer du att älskaBelek. Golfbanorna här är i världsklass – för att inte tala om hotellen. Belek är rent, snyggt, välorganiserat och exklusivt. Och vill du se mer av det ‘riktiga’ Turkiet är det bara att hyra en bil eller hoppa in en taxi, och ta en dagsutflykt till storstaden Antalya.

De bästa priserna på paketresor till Belek

Side på Antalyakysten har en lang, hyggelig promenade langs vannkanten.
Side på Antalyakysten har en lang, hyggelig promenade langs vannkanten.

Side

– lätt att bli förälskad i

Side passar absolut alla. Här är det både familjevänligt, vuxenvänligt och genuint trevligt. Staden fräschades upp för några år sedan, och är nu finare än nånsin. Bland annat har man förlängt strandpromenaden – så att du kan strosa längs med havet hela vägen till Kumköy, om du orkar.

Alanya er ferieliv, uteliv, og underholdning ved siden av tyrkisk hverdagsliv.
Alanya er ferieliv, uteliv, og underholdning ved siden av tyrkisk hverdagsliv.

Alanya

– avkopplande och exotiskt

Atmosfären i Alanya är avslappnad och välkomnande, med restauranger, shopping, underhållning och vackra stränder i direkt närhet – nästan oavsett var du bor. Här pågår den turkiska vardagen sida vid sida med semesterlivet, och stämningen är en charmig blandning av välbekant och inspirerande.

När du bokar en resa till Alanya kan du välja mellan två flygplatser; Antalya eller Gazipaza. Antalya ligger lite längre bort, och är ofta billigast att flyga till. Vill du däremot spara tid på transfer är Gazipaza det bästa valet.

PS! Prova sökfiltret ‘Flygplats till hotell’ om du vill ha kort transfertid. Ställ in maxavstånd, så visar vi bara träffar som matchar dina preferenser!

De bästa priserna på resor till Alanya